Hrelev.se

Min blogg om skönhet och hälsa

Coronaskydd

- Posted in Hälsa by

Färdiga kit med coronaskydd gör dig bättre förberedd

Idag vet alla vad ett coronavirus är för något. Något som kanske alla inte vet är att det har funnits betydligt mycket längre än de 3 åren världen har befunnit sig i karantän. Den främsta anledningen till detta är för att coronavirus tidigare nästan uteslutande har funnits bland djur. 4 stycken varianter av detta virus är dock vanligt förekommande och kan orsaka förkylning hos oss människor. Iallafall tills Covid-19 upptäcktes i Kina i slutet av 2019.

Som de flesta andra virus som sprider sig snabbt, smittar covid-19 via droppar. Människor som har ett luftburet virus i kroppen ger ifrån sig viruspartiklar i droppar genom att andas, hosta eller nysa. Viruspartiklar kan hålla sig i luften länge och håller sig levande längre i utrymmen med dålig ventilation och när luften är torr och kall.

I med att Covid-19 har satt större delar av världen på helspänn har man också blivit mer medveten om hur lätt det är att pandemier uppstår. Vi har märkt hur snabbt det kan gå från att vara en lokal smitta till att människor i världens alla hörn insjuknar. För några år sen var munskydd något man stötte på hos läkaren eller i byggbranschen. Idag tillhör det vanligheten att stöta på människor med munskydd i butiker eller i lokaltrafiken. Risken för att bli smittad av corona har gjort att fler jobbar hemifrån och att skolbarn får gå igenom sin undervisning på distans.

Allt fler ser sig om efter företag som producerar munskydd och handsprit för att bunkra upp hemma, precis som man tidigare köpt på sig extra toalettrullar och andra förbrukningsvaror som man inte vill ska ta slut. I alla butiker står en flaska desinfektionsmedel vid dörren och en handväska utan en flaska handsprit tillhör ovanligheten.

Virus är något vi alltid kommer att leva med och i framtiden kommer människor troligtvis vara betydligt mer förberedda ifall en liknande smitta skulle uppstå. För att undvika nästa pandemi finns det därför färdiga kit att köpa eller prenumerera på för att slippa behöva leta runt i djungeln munskydd och annan utrustning för att hålla sig frisk. Genom att använda sig av en sådan tjänst behöver du inte bunkra upp hemma utan vara trygg i att ha ett beredskapslager tillgängligt om det skulle behövas. När du behöver ditt coronaskydd skickas helt enkelt ett beredskapskit, speciellt framtaget för att du ska skydda dig vid nästa virusutbrott.

Att veta att vår familj är trygg är oerhört viktigt för vårt välmående och att veta att du förberedd för återkommande virus får oss att slappna av. Även om alla pratar om just Covid-19, finns många återkommande virus utöver corona. Säsongsinfluensa, vinterkräksjuka och förkylningar är bara några av dessa och genom att få ett färdigt paket med virusskydd gör att du kan minska smittspridningen för även dessa. Med andra ord blir det betydligt enklare att ta sitt ansvar och hålla sin familj och sina medmänniskor trygga och friska i värld som inte ser ut som den gjorde när vi själva var barn.

Panbox erbjuder färdiga pandemiskydd och coronaskydd